Az Európába tartó illegális bevándorlók között lehet a tunéziai mészárlás elkövetőjének segítője!

2015. július 4. - 13:01 | Külföld

Egy veszélyes terrorista, a 28 éves Rafikhe Taiari az illegális bevándorlók közt tartózkodik, s az sem kizárt, hogy már valahol Európában van – adta hírül a Nový Čas.

Az Európába tartó illegális bevándorlók között lehet a tunéziai mészárlás elkövetőjének segítője!

A 28 éves férfit azzal vádolják, hogy a merénylet idején segítette a tunéziai vérengzés elkövetőjét, Seifeddine Rezguit. A támadást követően a tettestársnak sikerült megszöknie, sajtóinformációk szerint pedig Líbiában csatlakozott a menekültek táborához, akik a Földközi-tengeren keresztül eljuthattak Európába.

Egyelőre nem tudni, hogy újabb terrortámadás tervezése miatt akar Európába utazni, vagy csupán az igazságszolgáltatás elől menekül.

A férfi családja is megerősítette az információt, hogy fiuk Európába tart, bár hozzátették, hogy semmi köze nem volt a tunéziai terrortámadáshoz.

Június 26-án lövöldözés volt egy turisták által látogatott szállodánál Tunéziában, a Földközi-tenger partján fekvő Szúsza városában. A merényletnek legkevesebb 39 áldozata van, melynek elkövetését az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

(Nový Čas)