LAKÁSTŰZ: Testvére kisfiát ölelve vetette a halálba magát az asszony

2015. július 20. - 07:29 | Külföld

Pénteken este egy társasház negyedik emeleti lakása gyulladt ki Nyíregyházán. A hat és féléves kisfiút nagynénje mentette meg.

LAKÁSTŰZ: Testvére kisfiát ölelve vetette a halálba magát az asszony

„Ennél hősiesebb tettet és tragikusabb esetet sosem láttam még" - idézte a Hír24 a Blikknek nyilatkozó egyik szomszédot, aki elmondta, hogy a kigyulladt lakásban egy hat és fél éves gyermek is volt, a meghalt asszony testvérének a kisfia, valamint a saját lánya.

A Blikk szerint lángok este 9 óra után érthetetlen gyorsasággal söpörtek végig az alig 50 négyzetméteres otthonon. Az egyik lakó szerint sok holmit papírdobozokban tartottak az ott élők, talán azért lett ilyen tragikus a vége.

Kiderült, hogy amíg a szomszédok és a gyermek anyja az ajtónál próbáltak bejutni, addig Jutka az ölébe vette az apró fiúcskát, és a mélybe vetette magát. Körülbelül tíz métert zuhanhatott, egy autó mellé, végig a karjában tartva a gyermeket.

„Mire leértünk, a fiúcskát már kivették a kezéből a mentők, és próbálták menteni a nő életét. Mi mellettük álltunk egy rendőrrel, amikor az égő lakás ablakkerete kirobbant, és felénk zuhant, majd végül az asszony fejére esett. Ha a rendőr nem ugrik el, őt is agyoncsaphatta volna" – mesélte egy másik szemtanú.

A fiú a szörnyűség után sokkot kapott, több csontja szilánkosra tört, és égési sérüléseket is szenvedett. A kórházban az MTI-nek azt mondták, ezek a sérülések súlyosak ugyan, de csak együtt életveszélyesek, a gyereket fájdalmai miatt altatásban tartják.

Hír24

Címkék: lakástűz, tűzeset