Villám csapott egy magyar turistába

2015. július 20. - 11:06 | Külföld

Villám csapott vasárnap délután egy magyarországi turistába a romániai Retyezát-hegységben, a fiatal nő nincs életveszélyben.

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 27 éves magyarországi nő több társával a Bukura gleccsertó mellett sátorozott, és a sátra mellett állt, amikor a villámcsapás érte. A táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így azonnal elsősegélyben részesíthették.

Bodean elmondása szerint a nő rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyi mentőknek erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk. A légköri viszonyok miatt nem tudták biztosítani a fiatal nő helikopteres szállítását, így a hegyi mentők vitték több mint egy órán át hordágyon egy olyan helyre, ahová fel tudott menni érte a mentőkocsi.

A Temes megyei kórház sürgősségi osztályán az MTI-nek megerősítették, hogy a magyar turista nincs életveszélyben, a sürgősségi osztályról átszállították a kórház plasztikai sebészeti osztályára.

A hegyi mentők vezetője példátlannak találta, hogy a közel 2500 méteres hegyekkel körülvett völgykatlanba csapjon be a villám. A Retyezát Nemzeti Parkban 2040 méter magasan fekvő 8,7 hektáros Bukura-tó a romániai hegyi turizmus egyik leglátogatottabb célpontja.

MTI/para