SZÖRNYŰ: Megint egy autóban hagyott kisgyerekkel végzett a hőség

2015. július 23. - 11:15 | Külföld

Meghalt egy ötéves kislány Svájc déli részén egy kempingben, miután a hatalmas hőség ellenére magára hagyták a családi autóban.

A mentők hiába küzdöttek, hogy újraélesszék a kislányt. Az államügyészség elrendelte a nyomozást - közölte Ticino kanton rendőrsége szerdán.

A haláleset még kedden történt egy Lugano közelében lévő kempingben, eddig azonban nem volt bizonyíték arra, hogy a gyerek az autóban lévő hőség miatt halt meg. Az anya egyelőre kihallgathatatlan állapotban van. A nő összesen négy kislányával nyaralt a muzzanói La Piodella kempingben. Ticino kanton hatósága figyelmeztette az embereket a hőség veszélyeire.

Szerdán Nyitrán is hasonló tragédia történt. Egy kétéves kislányt találtak holtan egy lezárt fekete Volkswagenben, amely órákon át parkolt a tűző napon, amikor a hőmérséklet legalább 36 Celsius fokos volt.

Tavaly augusztusban hasonló körülmények között hunyt el Svájcban egy 16 hónapos gyermek, akit apja munkahelye parkolójában hagyott az autóban. A férfi elfelejtette elvinni a bölcsődébe a babát, csak este vette észre a tragédiát.

MTI/para