Nem Madeleine McCann holttestét találták meg Ausztráliában

2015. július 29. - 14:53 | Külföld

"Megerősíthetem, hogy teljeséggel kizárható, hogy Madeleine McCann az áldozat, a brit rendőrséget informáltuk" – ezt mondta szerdán Des Bres nyomozó.

A dél-ausztráliai Adelaide városának közelében, egy autópálya mellett egy gyermek holttestére bukkantak egy bőröndben július 15-én. A vizsgálatok megállapították, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy ével később érdemi bizonyítékok hiányában feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát.

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről rengeteg elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár "megrendelésére" rabolhatták el.

A kislányt az eltűnése óta eltelt nyolc évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

(MTI)

Címkék: Madeleine McCann