Orbán szerint Oroszország mindenek fölött számíthat Magyarországra

Az Európai Unióval meglévő problémák ellenére Oroszország  és Magyarország kapcsolatai továbbra is jók - mondta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Kazanyban, ahol találkozott Orbán Viktorral.

Orbán szerint Oroszország mindenek fölött számíthat Magyarországra

A magyar kormányfő kifejtette: "Mi most nem egyszerű időket élünk, de álláspontunk az, hogy Magyarország minden nehézség ellenére képes volt a legnagyobb mértékben megőrizni mindazt a jót, ami kapcsolatainkban rejlik". Orbán Viktor szerint ez a tendencia a jövőben is megmarad. „A világot érintő kérdésekben, akárcsak más kérdésekben Magyarország jó partnere lesz Oroszországnak" - idézi a magyar kormányfőt a TASZSZ orosz hírügynökség.

"Az Európai Unióval jelenleg meglévő közös problémák ellenére Magyarországhoz fűződő kapcsolataink szilárdak és barátiak" - mondta magyar kollégájának az orosz miniszterelnök.  Oroszország és Magyarország az energetikától a mezőgazdaságig a legkülönbözőbb területeken együttműködik - hangsúlyozta Medvegyev, hozzáfűzve: "úgy látjuk, hogy ez egyaránt kedvező országaink és népeink számára".

Medvegyev megállapította: a vízi világbajnokságon való részvétel jó alkalmat teremtett a két kormányfő számára, hogy találkozzanak és megvitassák az időszerű kérdéseket. "Önöknek különleges feladatuk van: a következő világbajnokság Magyarországon lesz" - mondta az orosz miniszterelnök, aki gratulált Magyarország harmadik aranyérméhez, amelyet Hosszú Katinka szerzett vasárnap 400 méteres vegyesúszásban.

mti/para