Késelés az IKEA-ban: Beismerte tettét az eritreai férfi

2015. augusztus 13. - 19:01 | Külföld

Beismerő vallomást tett az a 36 éves eritreai férfi, aki hétfőn halálra késelt két vásárlót egy svédországi IKEA áruházban - jelentette be csütörtökön a férfi ügyvédje.

Ugyancsak csütörtökön bizonyíték híján szabadon engedték azt a 23 esztendős, szintén eritreai férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy segített a gyilkosnak.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülései szerint a gyilkos önmagával is végezni próbált, miután megölte két áldozatát - egy asszonyt és annak felnőtt fiát - a Svédország középső részén fekvő Västeras városának IKEA áruházában. Az újság szerdai értesülése szerint a biztonsági kamera felvételein látni lehet, amint a menedékkérő az IKEA konyhai részlegén kivesz az egyik fiókból két kést, pár másodperccel később beleszúr az egyikkel egy 55 éves nőbe és annak 28 éves fiába, majd a saját hasába döfi a kést - írta a lap internetes kiadása.

A tettest súlyos állapotban szállították kórházba, ahol azóta is ápolják. Tettének indítéka még mindig nem ismert.

Svédországban a menedékkérők második legnagyobb csoportját a szíriaiak után az eritreaiak alkotják. Év eleje óta 4200 eritreai állampolgár kért menedéket a skandináv országban. A késelő menedékkérelmét elutasították a svéd hatóságok, és kitoloncolás várt rá a közeljövőben.

MTI/para

Címkék: késelés, IKEA