Az LGT óriási koncertje Erdélyben

2007. július 31. - 18:55 | Kultúra
Hatalmas sikerrel szerepelt a népszerű együttes Marosvásárhelyen, ahol a tizenötezres nézősereg együtt énekelte az örökzöld slágereiket.

 

Órák hosszat énekelte az egész Erdélyből Marosvásárhelyen, a Félsziget fesztiválon összesereglett 15 ezer fős közönség a hetvenes, nyolcvanas években óriási sikert arató LGT-slágereket - írta a romániai magyar sajtó a zenekar vasárnap tartott koncertjéről.

A Kolozsváron megjelenő Krónika és Szabadság, illetve a marosvásárhelyi Népújság szerint a minden korosztályt magába foglaló, a koncert helyszínén szinte "kutyástól-macskástól" megjelenő rajongótábor elégedett lehet az LGT produkciójával, "nem volt zokszó sem a technikára, sem Presserék énekhangjára".

A koncerten jelentős szerep hárult a közönségre is - írja a Krónika - ugyanis az LGT és az őket erősítő több mint húszfős zenészcsapat először a nagyérdeművel énekeltette el a Miénk itt a tér című dalt, majd zárszóként, a második visszatapsolás után, a Neked írom a dalt. Ekkor a színpadról a lábát lelógató Presser és társa, Somló Tamás csak vezényelte az utóbbi által "marosvásárhelyi asszonykórusnak" nevezett tömeget.

A Szabadság szerint fiatalok és idősebbek is élvezték a koncertet, órák hosszat énekelhették együtt a világot bejárt LGT-slágereket.

A Népújság a Félsziget fesztivál utolsó napjának "csúcspontjaként" ír a koncertről. A szerző szerint hatalmas bulit nyomott a népes csapattal színpadra lépő mozdonylegenda, amelynek a majdnem háromórás koncertje pillanatok alatt röpült el.

A csak LGT-dalokat megszólaltató együttesen érződött ugyan az éveken keresztül tartó fellépéshiány, de a színpadról áradó energia, erő és hangulat mindent feledtetett - olvasható a Népújságban.

 

Forrás: Szabadság, Népújság, nol.hu

Címkék: dal, LGT, sláger