Gazdasági ellenőrzés az Ifjú Szívekben

2007. augusztus 16. - 12:33 | Kultúra
Heteken át vizsgálódtak a kulturális tárca szakemberei a hivatásos magyar együttesnél. Ám arról még nem nyilatkoznak, hogy milyen eredménnyel.

Néhány héttel ezelőtt fejeződött be a kulturális minisztérium illetékeseinek gazdasági ellenőrzése az Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttesben. A 2006 elejétől végzett könyvelést, elszámolásokat és egyéb gazdasági ügyleteket tekintették át. Súlyos hibát állítólag nem találtak, kisebb rendellenességeket viszont igen. Ezek eltávolításának módjáról és határidejéről holnapig kell írásbeli jelentést tennie Papp Sándor igazgatónak.

Megkeresésünkre Zdeno Zelenický, a kulturális tárca belső ellenőrző osztályának munkatársa elmondta, hogy vizsgálódásaik eredményét jegyzőkönyvbe vették. Bizonyos hiányosságokat azonnal, a többit pedig az év végéig kell eltávolítani. A feladat elvégzéséről és ütemezéséről már megkapták a kért jelentést – tájékoztatta a Paramétert. Arra a kérdésünkre, vajon milyen hibákat tártak fel, azt a választ kaptuk, hogy ezt csak a minisztérium szóvivője mondhatja el. Felhívtuk Jozef Bednárt, aki viszont csak annyit mondott, hogy még nem olvasta sem az ellenőrzés anyagát sem pedig a választ. Konkrét felelelet jövő keddre ígért.

Papp Sándor egyébként közölte, hogy már megkezdték a táncosok toborzását, készül az őszi idényre a Gaudium együttes és a zenekar is. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy mikorra sikerül összehozni a táncegyüttest, mert az együttes elvárásai magas szintűek, amelyeknek természetesen nem minden jelentkező felel meg – tette hozzá.

-y-f