A Slovnaft példamutató kezdeményezése

2007. október 1. - 21:00 | Kultúra
Szlovákiai viszonylatban egyedülálló együttműködési szerződést írtak alá ma a Mol-csoporthoz tartozó pozsonyi Slovnaft petrokémiai nagyvállalat és négy szlovákiai egyetem vezetői.

A Paraméternek nyilatkozva Világi Oszkár, a pozsonyi cég vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt alapján a pozsonyi Műszaki, továbbá a Közgazdaságtudományi Egyetemmel, a Komenský Egyetem Menedzsment Karával, valamint a kassai Műszaki Egyetemmel működnek szorosan együtt. A hallgatók az évfolyam munkájuk, továbbá a bachelori és a mérnöki diplomamunkájuk témáját a Slovnaft vezető szakembereivel konzultálva és azok szakmai felügyelete mellett készítik el. „Olyan témákat választunk, amely hozzásegítheti a Slovnaftot a legkorszerűbb munka-és szervezési módszerek további bevezetéséhez szükséges részlfeladatok elvégzéséhez, egyúttal pedig az egyetemisták és a végzősök szakmai fejlődését is jelentős mértékben segíti.

A Mol-csoport által nemrég indított growww2007 projekt lehetővé teszi, hogy a legtehetségesebb végzősök szakmai és anyagi szempontból egyaránt vonzó munkahelyekhez jussanak. Februárig jelentkezhetnek a szlovákiai egyetemisták a jövő évi projektre“ – tájékoztatta a Paramétert a vezérigazgató.

Elmondta azt is, hogy a ma aláírt együttműködési szerződés egyik lényeges célja az, hogy a tehetséges fiatal szakemberek közül minél többen idehaza találjanak felkészültségüknek, érdeklődésüknek, nem utolsó sorban pedig anyagi elvárásaiknak megfelelő munkát, többek között a Slovnaftban, amely ezzel az együttműködéssel is igyekszik csökkenteni a nyugati agyelszívás mértékét.

-y-f