Rúzsa Magdi énekelve kampányol

2007. november 13. - 21:20 | Kultúra
Maribor nagyszabású könnyűzenei koncerttel ünnepli, hogy Szlovénia 2008. január 1-jén átveszi az Európai Unió elnökségét, a város pedig 2012-re elnyerte az Európa kulturális fővárosa program szervezési jogát. A rendezvényen Magyarországot Rózsa Magdi képviseli.

A gálakoncertet 2007. november 15-én rendezik meg a maribori Nemzeti Színházban.Szlovénia második legnagyobb városa négy szomszédos ország - Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország – művészeit, valamint országos és helyi politikusait is meghívta erre az estére. Magyarország képviseletében Rúzsa Magdi lép színpadra az Aprócska blues és az Ederlezi című dallal.

A rendezvény szervezői az est bevételét az UNICEF AIDS-ellenes programjának támogatására ajánlják fel. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete a közelmúltban kampányt indított annak érdekében, hogy a világ hangsúlyosabban vegye figyelembe a gyermekek érdekeit az AIDS elleni harcban. Az UNICEF szeretné elérni, hogy a 15 millió AIDS árva megfelelő ellátást kapjon, a HIV-fertőzött gyerekek számára speciális gyógyszereket fejlesszenek ki, megfelelő felvilágosítással megelőzzék a vírus fiatalok közötti terjedését és megakadályozzák, hogy a várandós nők megfertőzzék újszülöttjeiket.

Az UNICEF AIDS kampányának egyik „arca” Sir Roger Moore, aki - mivel személyesen nem tud részt venni a gálán - éppen magyarországi tartózkodása során rögzített egy rövid üzenetet a közönség számára.

Forrás:nol.hu

Címkék: Rúzsa Magdi