Brian May asztrofizikus, a rektori cím várományosa

2007. november 22. - 18:47 | Kultúra

Brian May-nek rektori funkciót ajánlott fel a liverpooli egyetem. A legendás Queen zenekar gitárosa nem is olyan régen végezte el doktoranduszi tanulmányait, az asztrofizika doktora lett.

Ennek köszönhetően a liverpooli John Moores Egyetem vezetőségének tagjai érdekes funkciót ajánlottak fel neki. Ha elfogadja a felkérést a 60 éves zenész, ő lehet az egyetem új rektora a 2008-as év elejétől, melynek pár hónapja már tiszteletbeli tagja is. „Brian nem csupán egy popikon, hanem az egyetemi pódium csillaga nálunk. Ezért szeretnénk, ha mint rektor, diákjaink példaképe is legyen” – jelentette ki Sir Malcolm Morton, a liverpooli felsőoktatási intézmény akadémiai szenátusának az elnöke.

May a hetvenes években kezdett el asztrofizikát tanulni, ám a Queen sikerei miatt félbeszakította egyetemi tanulmányait és csak Freddie Mercury 1991-es halála után folytatta tovább a tanulást.

Múlt évben meglett mindennek az eredménye, mikor megírta doktori disszertációját, aminek címe Bang! The Complete History of the Universe (Bumm! Az univerzum teljes története).

-esz-

Címkék: Brian May, Queen