Ebéd Elek, Boy-Go

2007. december 13. - 12:02 | Kultúra
Ma adta át dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke a legötletesebb, legtalálóbb cég- és üzletnevek díjait a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem, a Boy-Go és az Iszkiri futárszolgálat kapta a legtöbb szavazatot „Az én cégérem” országos cég- és üzletnevek 2007. évi versenyében.

A jó példákat kereső pályázatra beküldött, a valóságban létező több mint 1000 cégnévből gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki legötletesebb és a tevékenységet legjobban kifejező neveket.

Az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem nevének tulajdonosa a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is kiérdemelte a példaértékű gazdasági stratégiáért. Az Ebéd Elek szóösszetétel ugyanis ábrás elemmel kiegészítve oltalom alatt áll.



A verseny civil összefogás eredményeként született 2000-ben. Az EU-33 Vállalkozás és Közösségfejlesztő Egyesület, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Nyelvművelő Társasága, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fogott össze, hogy találó magyar cég- és üzletneveket keressenek. A kiírókhoz csatlakozott a Magyar Szabadalmi Hivatal is.

A fogyasztók, vásárlók közreműködésére számítva a létező jó példákat keresik a szervezők. Az országos versenyre bárki nevezhetett a valóságban létező ötletes, találó, a tevékenységet kifejező, a magyar nyelv szabályainak megfelelő üzlet- vagy cégnévvel: a tulajdonosok, vásárlók, a szemfüles járókelők is.

Címkék: díjak