Ghymes: 25 éves születésnapi koncert Debrecenben

2008. január 11. - 10:38 | Kultúra
A Ghymes együttes első alkalommal lép fel a Főnix Csarnokban a Debreceni Tavaszi Fesztivál programjaként. 25 év legnagyobb és legszebb dalai csendülnek fel március 28-án este 7-kor Magyarország egyik legszínvonalasabb multifunkcionális rendezvénycsarnokában.

A Ghymes együttes első alkalommal lép fel a Főnix Csarnokban a Debreceni Tavaszi Fesztivál programjaként, 25 év legnagyobb és legszebb dalai csendülnek fel március 28-án este 7-kor Magyarország egyik legszínvonalasabb multifunkcionális rendezvénycsarnokában.

Az 1983-ban alakult (1984-től Ghymes nevet viselő) együttes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.

z együttes öt aranylemez és hét platinalemez tulajdonosa, a szakma elismerését számos díj bizonyítja. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

A Szervezők a Helikon Kiadó jóvoltából négy darab 50.000 Ft értékű könyvutalványt sorsolnak ki a helyszínen a jegyvásárlók között.

Ghym-para