Hétvégi programajánlat

2008. március 1. - 10:33 | Kultúra

A tavaszi iskolai szünidő egyben jó alkalom a családi programok szervezésére. Tessék választani hétvégi kulturális kínálatunkból.

Szombat, március 1.

DUNASZERDAHELY – 14.00: Gyerünk együtt óvodába! címmel az Erzsébet téri, ill. az Október utcai óvoda közös játszóháza a városi művelődési házban. Közreműködik az Aranykert Bábszínház.

KOMÁROM – 15.00: Tardoskedd élő népművészete – kiállítás a Limes Galériában. Megnyitja Szanyi Mária néprajzkutató. Közreműködnek a tardoskeddi citerások és a Fehér Akác Asszonykórus. A tárlat március 31-ig tekinthető meg.

NAGYMEGYER – Szakáll Kolčák Noémi textiltervező iparművész Egérrajzok című kiállítása a városi művelődési központban.

ALSÓSZELI – 18.00: az ötödik születésnapját ünneplő Varsás Néptáncegyüttes táncháza. A helyi kultúrházban tardoskeddi és kalotaszegi táncokat tanítanak a Botló család tagjai, játszik a Bendő zenekar.

EGYHÁZKARCSA – 19.00: sportbál a helyi kultúrházban. Zene: Colors.

GYŐR – Győri Nemzeti Színház. Nagyszínház -- 19.00: Rákfene (komédia). Utolsó előadás! Kisfaludy Terem – 19.00: Portugál (tragikomédia két részben).

KOMÁROM – A Fegyvert s vitézt éneklek – Hadtörténeti barangolás című kiállítás a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli kiállítótermében május 2-ig látható.

Vasárnap, március 2.

ALBÁR – 9.30: szemtmise a római katolikus templomban, megemlékezés az 1848—49-es magyar forradalomról és szabadságharcról. 11.00: koszorúzás a temetőben, beszédet mond A. Nagy László, az MKP parlamenti képviselője. Közreműködik: Gál Tamás és Kiss Szilvia, valamint Zsapka Attila.

DUNASZERDAHELY – Világégés -- Szabó Gyula festményei 1938—1946 címmel látható kiállítás a Kortárs Magyar Galériában.

SOMORJA – 15.00: a Csemadok városi alapszervezetének évzáró közgyűlése a művelődési ház nagytermében. Műsor: a Corvin Mátyás Alapiskola diákjai megemlékeznek Mátyás királyról, fellép a csitári asszonykórus Simek Viktor vezetésével.

GYŐR – Győri Nemzeti Színház. Nagyszínház – 15.00: Szentivánéji álom.

ÉRSEKÚJVÁR – 17.00: a XXXIX. Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális napok nyitórendezvénye a Csemadok-alapszervezet székházában. Fellép: Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band.

GYŐR – 50 év nyugat-európai képzőművészete – Esterházy Palota. Egész nap.

A további programokat, műsorokat keressék Programajánló rovatunkban.

(l-s)

Címkék: programajánló