Jean Reno lehet Mancs gazdája

2008. május 16. - 19:01 | Kultúra
Az Új Budapest Filmstúdió Jean Renót szeretné megszerezni a világhírű miskolci mentőkutyáról, Mancsról készülő filmjéhez. Reno Lehóczki Lászlót, Mancs gazdáját formálhatná meg.

A filmstúdió vezetője, Kántor László elmondása szerint a Magyar Mozgókép Közalapítvány szelektív gyártási pályázatán nyert 50 millió forintot a film, ezenkívül a koprodukciós filmek közt további 50 milliót, és sikerült a TV2 csatornát is meggyőzni egy újabb ötvenes összegről. Valószínűleg az ő döntésüket a felmerülő sztárszínész neve is befolyásolhatta, hiszen ha a nem sikerülne Jean Renót leszerződtetni a filmhez, akkor is egy hasonló kaliberű húzónévvel operálnának.

A megcélzott teljes költségvetés 500 millió forint, és jelenleg úgy tűnik hogy a magyaron kívül német, francia, török, kanadai és spanyol produkciós cég is beszállna a projektbe.

Már folyik a megfelelő kutya, illetve kutyák kiválasztása. A készítők szerint két-három ebre is szükség lehet. Az alkotást a Dallas Pashamendét is dirigáló Pejó Róbert rendezi, forgatókönyve pedig Köbli Norbert tollának köszönhető, aki többek között a 9 és fél randi szkriptjét is jegyzi.

A filmben, a nagy név ellenére elsősorban Mancs lesz a középpontban, fiktív és valós életrajzi elemeket is tartalmazni fog. Az alkotók igyekeznek olyan munkát készíteni, amely a külföldi gyomor számára is könnyen befogadható. A forgatás a tervek szerint jövő tavasszal indulhat.

Szilvási Tibi