Máris 311 millió dollárt hozott az Indiana Jones negyedik része

2008. május 27. - 17:03 | Kultúra

Több mint 311 millió dolláros bevételet eredményezett az Indiana Jones mozifilmsorozat negyedik része a múlt heti csütörtöki premier óta - közölte a terjesztő Paramount Stúdió. Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című új epizód az Egyesült Államokban és Kanadában 151,1 millió dollárt hozott a konyhára öt nap alatt.

Az ismét Harrison Ford főszereplésével készült filmet az észak-amerikai bemutatóval egy időben a világ 61 országában kezdték el vetíteni, ebből pedig további 160 millió dollárral gyarapodott a bevétel.

A Steven Spielberg által rendezett film elkészítésének összköltsége 185 millió dollár volt. A sorozat első három része összesen 1,2 milliárd dolláros bevételt eredményezett.

Az Egyesült Államokban hosszú hétvége volt. Május utolsó hétfője munkaszüneti nap, ekkor tartják az Emlékezés Napját: a háborús hősök emléknapján azokra emlékeznek, akik szolgálat közben vesztették életüket.

Tavaly ugyanezen a hétvégén mutatták be a Karib-tenger kalózai-trilógia befejező részét, A Karib-tenger kalózai: A világ végén című epizódot, amely kétmillió dollárral többet, 153 millió dollárt jövedelmezett alkotóinak öt nap alatt. A rekord azonban a Csillagok háborújáé: 2005-ben a hősök emléknapját megelőző hétvégén indult hódító útjára a Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja, amely 173 millió dolláros bevételt eredményezett.

MTI/para