Tárlatnyitó színekkel és fényekkel

2008. június 7. - 16:40 | Kultúra

A nagymegyeri városi művelődési otthon emeleti kiállítóhelyiségében tartották június 6-án 18 órától az egykor Dunaszerdehelyen élt, 2001-től pedig a magyarországi Tatán élő és alkotó Ferdics Béla Fény és szín II. elnevezésű üvegművészeti kiállításának megnyitóját.

A tárlat helyszínén is olvasható tájékoztatóból azt is megtudhatja a látogató, hogy a művész a grafikai kompozíciók mellett üveg-, kő-, faplasztikákat, térobjekteket, installációkat is készít. Ferdics Béla alkotásainak legfőbb vonása az anyagok és különböző kivitelezési technikák ötvözése.

A képző- és iparművészeti főiskolákat elvégző művész 1995-től tagja a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának, 2005 novemberétől pedig a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is. Szlovákiai és magyarországi kiállításain kívül már sokszor bemutatkozott külföldön is, többek között Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Svédországban, Csehországban vagy éppen Franciaországban.

A csallóközi Nagymegyeren most állít ki először, az érdeklődők főleg üvegművészeti munkáiból kapnak kisebb ízelítőt. A tárlat anyagát Mátyus Zoltán belsőépítész méltatta s egyben mutatta is be a művészt, majd Gútay László, a művelődési otthon igazgatója nyitotta meg a kiállítást, melyet július 4-ig lehet megtekinteni.

Kovács Zoltán