Tehetségkutató feltörekvő zenekarok és szólisták számára

2008. június 22. - 16:11 | Kultúra
A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete, vagyis a SZMAZE, második alkalommal kutat fiatal tehetségek után: jelentkezni még június 30-ig lehet. A versenyre benevezhet minden hivatalos hanghordozóval nem rendelkező (kivéve magánkiadású album) szlovákiai magyar amatőr együttes és szólista. Műfaji megkötés nincs, a hangsúly az élő muzsikán van.

A 2. SZMAZE Zenei Tehetségkutató Fesztivál nevet viselő rendezvény Érsekújvárban csúcsosodik ki, július 18-án, a Csemadok–ház nagytermében. A jelentkezőknek két (lehetőleg mp3 formátumú) értékelhető minőségű saját felvételt kell beküldeniük a SZMAZE e-mail címére: info@zene.sk, valamint 300 szlovák koronát kell fizetniük, nevezési díjként. Fontos feltétel továbbá, hogy a döntőben a szerencsés kiválasztottak saját szerzeményeket adjanak majd elő.

A beérkező felvételeket előzsűrizik, és a legjobbnak ítélt jelentkezők részt vehetnek a döntőn, amelyen mindegyik zenekarnak 10 perc szerelés, 20 perc játékidő, és egy előzetes soundcheck áll rendelkezésére. A tehetségkutató zsűrijében biztosan helyet foglal a rendezvényszervező Bindics Gábor, valamint Tornóczi Tibor, a Last Blues Band frontembere, Rózsár Vince,a Viza Polgári Társulás elnöke, továbbá Márton Gergő, aki a közkedvelt budapesti zenés szórakozóhely, az A38-as igazgatója, és jelen lesz a magyarországi MTV zenecsatorna egyik műsorvezetője, Franciska és szerkesztője Bába Mónika, ezen kívül a SZMAZE tiszteletbeli elnöke, a Ghymes és a Régimese zenekarok egykori tagja, Buják Andor, és Szénási György is, a Szlovák Televízió Magyar Adását képviselve.

A nyeremények között stúdióidő, mastering, fellépési lehetőség(ek), médiaszereplés, hangszerek, kiegészítők, és elképzelhető, hogy videoklip-készítés is lesz. Az 1.tehetségkutatót 2006-ban Közép-Kelet-Európa legvidámabb zenekara, a dunaszerdahelyi Csak Van nyerte.

Mészáros Veroni

Címkék: pop-rock, tehetségek