A Tükrös zenekarral kezdenek

2008. június 27. - 15:48 | Kultúra
ZSIGÁRD - Július 2-5. között a Tükrös zenekar közreműködésével rendezendő gyermek és felnőtt néptánc és népzenei táborral veszi kezdetét a községben az egy hónapon át tartó Kaszás Attila Kulturális Fesztivál.

Mégpedig a községi önkormányzat, a helybeli Kulturális-Közösségi és Tájékoztató Központ, valamint a Pro Traditione polgári társulás rendezésében. A tábor részletesen kialakított napi programját előadók, szakmai közreműködők fogják biztosítani. A mindennapi dal- és tánctanítás mellett lesznek természetesen egyéb programok is, egészen a kora esti gyermek, illetve késő esti felnőtt táncházig és mulatságig. A programokon való részvétel díja 3 éves kor alatt ingyenes, 13 éves korig napi 140, 14 éves kortól 280 korona, nagycsaládos kedvezményként a 3., 4. stb. gyermek részvétele ingyenes. Étkezési lehetőség a zsigárdi Kocsis Csárda éttermében van biztosítva. A táborba jelentkezni a 0915/777701-es mobilszámon vagy a kic@regioportal.sk e-mail címen lehet.

Hadd jegyezzük meg, hogy a tábor ideje alatt a Kaszás Attila nevével fémjelzett fesztivál olyan kísérő rendezvényei valósulnak meg Zsigárdon, mint július 3-án a Népdalénekesek és kamara népdalkörök országos vetélkedője, július 4-én a Családi délután Zsapka Attila gyermekműsorával és Arany János A nagyidai cigányok című műve Gál Tamás színművész előadásában, julius 4-én a Verséneklők fesztiválja (Kor-Zár, Arcok, Kaláka, Credo együttesek), július 5-én pedig a Zsigárdi vigadalom kemencében sült ételek bemutatójával, borkóstolással és zenével.

(-er)