Hétvégi programajánlat

2008. július 5. - 11:23 | Kultúra

Ez a hétvége (is) a falunapi rendezvényeké, illetve a különböző rangú és rendű fesztiváloké -- válasszon kedve szerint! Marián Vargától, Peter Lipától, az omegás Benkő Lászlótól Gáspár Laciig teljes a paletta. A közönségnek kicsit sem kell aggódnia, a szervezőknek annál inkább, hogy kedvező legyen az időjárás.

SZOMBAT, JÚLIUS 5.

KOMÁROMFÜSS – XI. Komáromfüssi Játékok. Benne: 9.00: szabadtéri programok gyerekeknek, rajz-, kézimunka- és ügyességi versenyek, kispályás focitorna, ugrálóvár, 15.30: erős emberek a pódiumon, 19.30: utcabál, 22.00: hastáncbemutató.

NYÉKVÁRKONY – XII. Nyékvárkonyi Falunap. Benne: 9.30: tűzoltóverseny, 15.00: motorosok felvonulása, 17.00: a helyi moderntáncosok, a Csallóközi Néptáncegyüttes és a nyékvárkonyi Kikerics néptánccsoport műsora, 18.00: örökzöld slágerek Üröginé Banyák Éva, Miklós Gábor és Ürögi László előadásában, 18.45: Nem élhetek muzsikaszó nélkül… helybéli nótaénekesek műsora. 19.30: A népdal örök… a Nyékvárkonyi Népdalkör estje, 21.00: Sztárvendég: Gáspár Laci, 22.00: utcabál a Csavargókkal.

DUNASZERDAHELY – A Csallóközi Múzeumban (Sárga kastély) 2008. augusztus 31-ig tekinthetőek meg Horváth Róbert alistáli fafaragó játékai, autó-makettjei, valamint a Csallóközi Műzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Képek és szobrok című válogatás.

SÁROSFA – Falunap. Benne: délelőtti szentmise, egy-egy ifjúsági, illetve öregfiúk focimeccs, 15.00: megnyitó – beszédet mond a magyarországi Tarany testvérközség polgármestere, Töreki István. Kulturális műsor: a dunaszerdahelyi Csallóköz Néptáncegyüttes, a Hunor Citerazenekar, a helybeli Sweet Childern és Wild Body moderntác-csoportok, a Goldies zenekar, valamint a Rio-Trió váltja majd egymást a pódiumon. 20.00: Goda Marika operett- és nótaműsora, utána az est magyarországi sztárvendégei, Benkő László és Jankai Béla előadásában OMEGA-slágerek hangzanak el egy lézer-showba ágyazva. A falunapot hajnalig tartó buli, táncmulatság zárja.

NAGYMEGYER – Kulturális Nyár 2008 -- a termálfürdő területén. 13.00: Fúvós zenekarok versenye. Résztvevők: Komárom, Galánta, Nádszeg, Balatonfüred, Tápiógyörgye.

KAMOCSA – KLIKKFEST az Oázis Kempingben. A fellépők között a magyarországi Belga és a Korál.

DÉL-KOMÁROM – 6. Országos Péknapok a Monostori Erődben. Benne: a reneszánsz kort idéző kiállítások, zenés-táncos előadások, bajvívás, gyermekjátékok, sütő- és főzőversenyek, kirakodóvásár. Este a szervezők történelmi reneszánsz lakomával várják a látogatókat.

SOMORJA – VI. Szabadtéri Nyári Estek sorozat a Művészetek Háza színpadán (a zsinagóga mögött). Rendező az At Home Gallery. 18.00: Marián Varga, Peter Lipa Band, Ágoston Trió (H). Rossz idő esetén a helyszín a zsinagóga.

KOMÁROM – 19.00: komolyzenei koncert a Tiszti pavilon dísztermében a Comorra kamarazenekar és a Nemzetközi Kamarazenei Mesterkurzus résztvevőinek közreműködésével. D. Scarlatti, H. Purcell, J. J. Quantz, W. A. Mozart, J Hruška és Weiner Leó művei csendülnek föl.

DUNASZERDAHELY – A Kortárs Magyar Galéria BOLDI (Szmrecsányi Boldizsár) magyarországi szobrászművész kiállítása július 25-ig várja látogatóit.

KOMÁROM – 20.00: „Énekesnők, csodásak…“ a Muzsikus Világ közkedvelt sorozatához idén a Jazzkom is csatlakozik. Elsőként Szolnoki Dóra és Kertész Erika mutatkozik be a Szent Borbála hajóétteremben. Kísérnek a Balogh-ikrek, Pluto és Hodek Dávid.

KOMÁROM – Duna Menti Múzeum főépülete – Tóth István Balázs Béla- és UNESCO-díjas fotóművész születésének 85. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás. Megtekinthető szeptember 6-ig.

VASÁRNAP, JÚLIUS 6.

NYÉKVÁRKONY – XII. Nyékvárkonyi Falunap. Benne: 10.00: szentmise, 11.00: koszorúzás a II. világháborúban elesettek emlékművénél a templomkertben, 17.00: VI. Toldi-kupa.

GYŐR – Hansági Múzeum – Rendőrség-történeti kiállítás, egész nap.

NAGYMEGYER – Kulturális Nyár 2008 -- a termálfürdőben. 17.00: Flamingshoes and Calma Dance Show – írsztepp, hip-hop, latin táncok bemutatója.

KOMÁROM – A helyi Helios Fotóklub PT jóvóltából a múzeum és könyvtár felújított Nádor utcai épületében Velican-Patrus Dóra és Patrus Sándor budapesti fotográfusok Tavaszvárás című kiállítása várja látogatóit július 25-ig.

KOMÁROM – A Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli kiállítótermében Ipolyság – Hont vármegye székhelye a 19. században címmel nyílt augusztus 2-áig megtekinthető kiállítás.

A további programokat, műsorokat keressék Programajánló rovatunkban.

(l-s)