Maksával a Vámbéryben

DUNASZERDAHELY – Az ismert magyarországi humorista mutatta be frissen megjelent könyvét múlt csütörtökön a csallóközi közönségnek. 

A kulturális holtszezon következtében a könyvbemutató ugyan nem vonzott nagy közönséget, de akik elfogadták a házigazda Családi Könyvklub invitálását, egy hangulatos, sok-sok humorral átszőtt, laza nyári est elégedett részesei lehettek. Maksa Zoltán természetesen nemcsak vicceket mesélt és poénkodott, a hallgatóság az immár negyed évszázados pályájáról is sok érdekeset megtudhatott.

Győry Attila, a könyklub vezetője azt még a bevezetőben elmondta, hogy a népszerű humorista internet útján tulajdonképpen maga ajánlotta árukatalógusuk nyári kínálatába a „Majd értesítjük!” című, frissen megjelent könyvét, amelynek kiadója egyébként a kiváló humorista társ, Nagy Bandó András volt. „Sokat olvastam gyermek- és ifjúkoromban, s már akkor nagyon közel került hozzám Rejtő Jenő abszurdba hajló stílusa. Így amikor magam is könyvírásra adtam a fejem, az ő könyveinek hangulatát próbáltam valós és kitalált események ötvözésével megidézni. A könyvet jó pár saját fotó illusztrálja, alátámasztva a leírtakat. És hogy miért ez a címe? Mert huszonöt éves humoristapályám alatt ez volt a leggyakrabban elhangzott mondat, amit válaszként műsorpályázataimra kaptam”  -- mondta el könyvéről többek között a szerző.

Majd nyomban egyik ilyen pályázatának sztoriját is elmesélte: „Zoltán, az értelmiséget nem érdemes megcélozni, mert nem küld be SMS-t! Abban van a pénz, érted!? Tudod te, hogy a nézők mennyi SMS-t küldenek be, ha megkérdezzük tőlük, hogy milyen alsógatyát hord Győzike?! Hát ezt mondta nekem a TV2 programigazgatója, amikor bevittem hozzájuk az új műsorpályázatomat… Szóval, nem volt hahota híján ez a laza nyári est Maksával, a Vámbéryben.

(–ck)