Rekordlátogatottság a Pohodán

2008. július 19. - 17:30 | Kultúra

Václav Havel fesztivállátogató és Fatboy Slim DJ-előadó a trencséni Pohoda fesztivál eddigi két legynagyobb sztárja. GYORSJELENTÉS

A Bažant Pohoda rekordlátogatottságnak örvend, eddig 30 ezren látogattak el, ami még nem fordult elő a fesztivál 12 éves történetében.

Michala Kaščák főszervező (az egykori Bez Ladu a Skladu frontembere) elmondta, hogy a látogatottság ideális, de a jövőben talán ki lehetne bővíteni a helyszínt, azaz a katonai repteret.

Két baleset törént a fesztiválon a rendrőség tudomása szerint. Két fiatal próblt egy teherautóra felugrani és közülük a férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.

Pénteken este a Fatboy Slim koncert volt a legütősebb, az angol DJ másnap reggel baráti köszönőlevelet küldött a szervezőknek, amely sallangmentes és valóban közvetlen volt.

A szombati főattrakció Václav Havel, egykori cseh köztársasági elnök, aki még pénteken érkezett. Színházi előadásokat tekintett meg és támogatta Iveta Radicová köztársasági elnökjelöltet. Este Stefan Hríb lesz a beszélgetőpartnere.

SITA/para

Címkék: Pohoda, Václav Havelt