40 éve oktátják sikerrel a Kodály-módszert Oaklandben

2008. július 28. - 15:28 | Kultúra
A hétvégén ünnepelték a San Francisco közelében fekvő Oakland Holy Names Egyetemén működő Kodály Zenei Központ 40. évfordulóját.

Az oaklandi Kodály-központ az Egyesült Államok nyugati partjának meghatározó zenei intézménye, ahol a Kodály-módszer oktatását kiemelkedő sikerrel végzik.

A közlemény szerint az évfordulós ünnepségen Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul hangsúlyozta, hogy kiemelkedő fontosságot tulajdonít a magyar-amerikai egyetemközi kapcsolatok erősítésének, a közös eredmények előmozdításának.

Elismeréssel szólt az oaklandi egyetem Kodály-központjának tevékenységéről is, mint mondta a 40 év alatt a központ munkájának köszönhetően sok-sok amerikai ismerhette meg a nemzetközileg igen elismert Kodály-módszert és a magyar zenei hagyományokat.

Oakland volt a helyszíne annak az 1973-as szimpóziumnak is, amely a világon első alkalommal kizárólag a Kodály-módszerrel foglalkozott.

A főkonzul gratulált az egyetem és a központ vezetőinek Hiller István oktatási és kulturális miniszter elismerő okleveléhez és emlékplakettjéhez, amelyeket Voisin Éva, San Franciscó-i tiszteletbeli főkonzul adott át az intézménynek.

MTI/para