A lengyel közönséget is meghódította a Delta

2008. július 29. - 12:58 | Kultúra
Északi szomszédaink egyik legnevesebb mozgóképes seregszemléjén, a Wroclawban megrendezett Era New Horizons filmfesztiválon Mundruczó Kornél alkotása magával ragadta a közönséget, akik szavazásán a Delta az előkelő masodik helyet érte el.

Az alsó-sziléziai egyetemi város filmmustrájának versenyprogramjába olyan filmek kerülhetnek be, amelyeket még nem mutattak be széles közönség előtt. A fesztivál fődíjáról kizárólag a közönség dönt, így a forgalmazók is egy biztosabb statisztikát kapnak a terjesztésre alkalmas filmekről.

Idén több mint 400 film kerül bemutatásra a szemlén, a Mundruczó-filmen kívül még a Lassú tükör (Igor és Ivan Buharov rendezése), valamint Forgács Péter kísérleti játékfilmje, a Saját halál került bemutatásra a versenyprogramban. A Delta a második helyig jutott, ötös skálán 4,71-es átlagot elérve, míg a 8.évedát ünneplő fesztivál fődíját egy új-zélandi film, a Vincent Ward által rendezett Rain of the Children szerezte meg. 

Forgács Péter filmje is még épphogy bekerült a legjobb tízbe. Versenyen kívül a lengyel közönség még láthatta Szász János, Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című alkotását, Szemző Tibortól Az élet vendége - Csoma legendárium című filmet, és Nemes Jeles László nemzetközi fesztiválkedvenc rövidfilmjét, a Türelem címűt.

Szilvási Tibi