Állatkerti tanévkezdés

2008. szeptember 1. - 15:56 | Kultúra
A szeptember a Fővárosi Állat- és Növénykertben is a tanévkezdést jelenti: a városligeti intézmény összeállította környezeti neveléssel kapcsolatos pedagógiai programkínálatát.

A tájékoztató csomagot a fővárosi közoktatási intézményeknek már elküldték, a vidékiekhez a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén keresztül jut el.  

A zoopedagógusok által készített összeállításból a tanárok, tanítók és óvópedagógusok megismerhetik a városligeti intézmény erre a tanévre szóló pedagógiai programkínálatát, amelynek legnépszerűbb elemét továbbra is a foglalkozások, tematikus csoportvezetések jelentik.  

Az előzetes időpontegyeztetés alapján megtartott vezetéseken az állatkerti munkatársak az állatvilág legérdekesebb titkaiba vezetik be az óvodás- és iskoláscsoportokat.  

Az őszi tanévtől két szakkört indít az állatkert: a Családi játszóház elnevezésű, 4-8 éveseknek megszervezett ismeretterjesztő-fejlesztő szakkörre kéthetente szombatonként kerül sor. A 7-10, illetve a 11-14 éves korosztálynak szóló Zoo mánia nevű állatkertismereti szakkört minden második hét csütörtökén tartják. Az állatkerti szakkörök októberben indulnak, jelentkezni folyamatosan lehet egész szeptemberben - tudatta a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A pedagógusoknak zoopedagógiai tanácsadást és tréninget kínál az állatkerti Zoopedagógiai Csoport, és idén is lesz pedagógus-továbbképzés A zoopedagógia módszertana címmel. A hatvanórás akkreditált képzés beszámítható a pedagógusok hétévenkénti kötelező továbbképzésébe is. Emellett október 11-én nyílt napot tart az állatkert a pedagógusoknak.

A városligeti intézménybe a tanév során tanulmányi céllal érkező csoportoknak belépési kedvezményt nyújt az állatkert: az óvodások és iskolások csoportos tanulmányi jeggyel léphetnek be, amelynek ára egyharmada a kedvezményes gyermek-, illetve diákjegy árának.

A programokról további részletek az intézmény weboldalán (www.zoobudapest.com) találhatók. A programokról érdeklődni, azokra jelentkezni a Zoopedagógiai Csoport emailcímén (zooped@zoobudapest.com) lehet.

MTI/para

Címkék: oktatásügy, tanév