Már hallható az új James Bond-duett

2008. szeptember 19. - 14:11 | Kultúra
Nem Amy Winehouse, nem Leona Lewis, és nem is Duffy énekelte fel az új James Bond-mozi, a Quantum of Solace főcímdalát, hanem a Jack White-Alicia Keys páros. Mi több : a White Stripes  fele, azaz Jack, volt a dal, vagyis  az Another Way To Die zeneszerzője és producere is. Az eredmény pedig magáért szól.

A híres 007-es ügynökről készült filmekhez mindig különleges dalok párosultak és jobbára legendásan jól sikerültek azok. Az egyik legismertebb és - kedveltebb a Licence to Kill,amelyet Gladys Knight énekelt, de remek volt Tina Turner Golden Eye-ja is, a Sheryl Crow-féle Tomorrow Never Dies,  vagy a Garbage zenekar előadásában a The World Is Not Enough. Madonna felvétele, a Die Another Day pedig megosztotta az embereket, Elton John például utálta.



A Quantum of Solace novemberben kerül a mozikba; a főszerepben ismét Daniel Craig lesz látható, aki James Bondként  előszőr a  Casino Royale-ban tűnt fel. Az új főcímdalt tegnaptól lehet hallani, igaz, egy részlete már pár hete elérhető volt, és ez a tény nem kis port kavart. Történt ugyanis, hogy a Coke Zero italmárka reklámjában felhasználták az Another Way To Die egy instrumentális percét, ami Jack White-ot mérhetetlenül felbosszantotta. A zenész-énekes azt állította, hogy a Coca-Cola cég illetékesei nem kértek tőle engedélyt termékük az ő dalával való reklámozásához. Az eset pikantériája, hogy 2006-ban ugyanaz a Jack White, ugyanannak a cégnek már írt egy dalt What Goes Around Comes Around címmel.  



A huszonkettedik Bond-film főcímdalában egyértelműen megjelenik a jellegzetes White Stripes-hangzás, ami a nyugtalan doboknak és Jack White hangjának köszönhető, és bár az r&b énekesnő, Alicia Keys, (aki egyébként nemsokára Pozsonyban lép fel) hangszíne érdekes kontrasztot kölcsönöz a szerzeménynek, ez édeskevés ahhoz, hogy a rocker egyenrangú partnere lehessen. Hallgassák csak!




Mészáros Veroni





Címkék: dal, film, James Bond, kultúra, mozi