A Csallóközi Színes Ceruzák győri sikere

2008. szeptember 24. - 11:22 | Kultúra
A dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központ immár negyedik alkalommal mutatta be a Csallóközi Színes Ceruzák című hagyományos tavaszi gyermekrajzkiállítását külföldi közönség előtt is. 

A színpompás vándorkiállításnak, melynek anyaga szakmai zsűri által értékelt és díjazott negyvenöt munkából áll s egyaránt megtalálhatók benne szlovákiai, magyarországi, ausztriai és szerbiai kisgyermekek szemet gyönyörködetető alkotásai, szeptember 16-tól tíz napon át ez alkalommal is Győr városa adott otthont, mégpedig a Kovács Margit Általános Művelődési Központ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kiállítótermében. 

Miként a dunaszerdahelyi intézmény szakdolgozója, Derzsi Áron tájékoztatásából megtudtuk, a kiállítást dr. Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere nyitotta meg és nagyon  színvonalasnak ítélte nemcsak a kiállított munkákat, hanem a művészetközvetítésnek ezt a formáját is. Köszöntőt mondott még Mgr. Jana Svetlovská, a CSNK igazgatónője és Szegediné Bozzay Katalin, a vendéglátó Kovács Margit ÁMK igazgatónője is. Az általa vezetett központban egyébként több mint 700 diák okatása folyik és Győr egyik legsokoldalúbb intézménye. Egységei: általános iskola (amelyben német nemztiségi osztály is megtalálható), alapfokú művészetoktatás, kézműves szakképző iskola és művelődési központ.

(dá–csnk)