Seal Kassán ünnepli kisfia születésnapját

2008. szeptember 29. - 13:51 | Kultúra
Nem csak Pozsonyt, Kassát is egyre több neves,külföldi előadó özönli el. November 22-én Seal, a brit énekes érkezik a keleti régióba,  és minden bizonnyal vele tart felesége, a topmodell Heidi Klum és három gyermekük is. Ajánló.

A Londonban született 45 éves énekes-dalszerző brazil és nigériai gyökerekkel rendelkezik. Arcán markáns sebhelyek láthatók, amelyek egy gyerekkori genetikai betegség szövődményei. Seal építészeti tanulmányokat folytatott, majd a nyolcvanas években kezdett zenélni. Több zenekarnak is tagja volt, a turnék során bejárta a világot. Karrierjében az áttörést a Killer c.dal jelentette, amelyet az ismert house producerrel, Adamskivel rögzített. A szám óriási slágerré vált, az angol listákon hetekig az első helyen tanyázott.



1991-ben jelent meg debütáló anyaga, a Seal, amelyről a második kislemez, a Crazy Amerikában is tarolt. Második albumának leghíresebb szerzeménye a Kiss From a Rose, amely a Batman Forever c. film egyik betétdalává vált, és amelyért Seal Grammy-díjat is kapott. Harmadik albuma, a Human Being mérsékelt sikert aratott mind rajongói,mind kritikusi körökben, míg a negyediknek tervezett Togetherlandet már ki sem adták. Seal ellentétbe került kiadója vezetőivel, így erről a korongról csak néhány dal lelhető fel a világhálón.



A pop-,rock-,soul – és r&b – elemeket ötvöző Seal következő, IV-re keresztelt albuma, 2003-ban látott napvilágot és ezzel ismét reflektorfénybe került. Erről leginkább a - videón is látható- lírai Love’s Divine-t rotálták a rádiók. Legutóbb tavaly jelentkezett albummal: ez volt a System. November elején pedig boltokba kerül egy speciális válogatás is, amelyen kedvenc átvett dalait énekli el, így rajta lesz a Papa Was a Rolling Stone, I Can’t Stand The Rain és a Mercy,Mercy Me.



A kassai, Steel Aréna-beli koncert szervezői elárulták, hogy családi lakosztályt foglalnak a bársonyhangú énekes számára, hiszen az énekes-modell házaspár kisebbik fia, Johan Riley, november 22-én lesz két esztendős. Heidi Klum és Seal 2005-ben házasodtak össze, két fiuk született, valamint együtt nevelik Lenit, a topmodell előző kapcsolatából született kislányát is. Seal  koncertjére 590 koronától (19,58) kaphatók jegyek, például itt.



Mészáros Veroni