Ang Lee komédiát forgat Woodstockról

2008. október 6. - 18:05 | Kultúra
A tajvani származású hollywoodi rendező ezúttal az 1969 augusztusában tartott legendás woodstocki fesztivált eleveníti fel, vígjáték formájában.

A filmet egy könyv nyomán forgatják, amelyet Elliot Tiber írt és címe Taking Woodstock. A woodstocki fesztiválon 1969-ben közel félmillió, többnyire hippi gyűlt össze New York államban. A háromnapos rendezvényen, amely a hippikorszak végét jelentette, számos emblematikus zenész lépett fel :  Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana, és mások is játszottak. A szervezőket kellemetlenül érte, hogy a várt 150 ezer néző helyett majdnem háromszor annyi érkezett, hiszen nem volt elég étel, illemhely, és az odavezető utakon óriási dugók alakultak ki. Ez azonban nem gátolta a “virággyerekeket” a különféle élvezetekben.

A “Szeretkezz ne háborúzz” szlogenjéről is elhíresült fesztiválról idáig egy dokumentumfilm készült 1970-ben, amelyet Michael Wadleigh készített. Minimális költségvetésből, önkéntesek segítségével egy háromórás anyagot rögzített, amelynek vágási munkálataiból az akkor kezdő filmesnek számító Martin Scorsese is kivette részét.

Ang Lee vígjátékot szeretne faragni a fesztiválból, amelyhez a forgatókönyvet James Schamus és Tom Monte írta, akik a rendező állandó munkatársai. A történet egy fiatal fiú körül fog forogni, akit egy televíziós humorista, Demetri Martin alakít.További szereplőként feltűnik Emile Hirsch,aki legutóbb az Into The Wild-ban teljesített meggyőzően,de Paul Dano is,aki A család kicsi kincsében vagy a Vérző olajban is szerepelt.

A Taking Woodstock jövőre kerül bemutatásra, a rendezvény negyvenedik jubileuma alkalmából.

Mészáros Veroni