Forest Whitaker Louis Armstrong bőrébe bújik

2008. október 10. - 19:16 | Kultúra
Az Oscar-díjas színész, Forest Whitaker legújabb filmjében a legendás New Orleans-i jazz-zenész és énekes, Louis Armstrong karakterét formálja meg.

Az életrajzi film címe What A Wonderful World lesz, amely egyben Armstrong leghíresebb dalának is a címe. Az alkotás tükrözi majd Armstrong fiatal éveit, zenészpályájának egyes állomásait,egészen  az 1971-ben bekövetkezett haláláig.


Ez az első film, amelynek forgatásához Armstrong hagyatékának gondozói teljes mértékben hozzájárulnak, mi több, néhány személyes tárgyát és levelét is a készítők rendelkezésére bocsátanak.



Forest Whitaker hollywoodi színész nem csak főszereplőként tűnik fel a filmben;ő lesz az életrajzi mű rendezője is. “Armstrong óriási hatással volt kultúránkra”-mondta Whitaker. “Csodálatos életet élt, zenéje pedig igazi művészet volt, amelynek üzenete elterjedt az egész világon”-tette hozzá.



A film első kockáit jövő nyáron veszik fel, amelynek producere egy francia társaság, a Legende, amely a Le Vie En Rose c., Edith Piaf életéről szóló filmet is jegyzi.




emvé