Egész sorozatokat fog sugározni a YouTube

2008. október 15. - 11:14 | Kultúra
A YouTube videómegosztó közösségi oldal képviselői bejelentették, ezentúl legálisan láthatók majd sorozatok a videókon. Egész részek, nem csak maximum 10 perces részletek.

A közeljövőben stratégiát vált a YouTube: a szerzői jogok megsértésével gyakran vádolt oldalon nemsokára a CBS TV csatornától átvett sorozatok jelennek meg, törvényesen. „Old school“ sorozatok elérhetőségét tervezik kezdetben; látható lesz például a Beverly Hills 902 10, vagy a Star Trek sci-fi is.



Ennek „köszönhetően“ reklámok is lesznek a kapcsolódó videókon kívül az oldalon, vagyis a YouTube ebben a tekintetben egy televízió csatornára fog hasonlítani. A Google tulajdonában lévő videómegosztó honlap képviselői elmondták, hogy ezt a szolgáltatást azért vezetik be, mert jelentős igény van rá. Természetesen ezzel a lépéssel a YouTube számottevő hasznot is termelhet a jövőben.



Idővel szeretnék majd gyarapítani a sugárzott sorozatok számát; már tárgyalnak egyéb csatornákkal más sikersorozatok szórásáról. Láthatáron van például a Showtime kábeltelevízió Dexter és Californication sorozata is.


A YouTube-ot a PayPal cég egykori alkalmazottai fejlesztették ki. 2005 februárja óta lehet rajta videókat nézni, illetve feltölteni és megosztani. Több millió felhasználója van, akik több száz millió videóból választhatnak.



emvé