Jim Carrey és Ewan McGregor egy pár

Szerelmespárt alakít a két amerikai színész egy új közös produkcióban. A film bemutatója jövő tavasszal várható.

Az I Love You Phillip Morris c. film producerei szerint olyan alkotás készült, amely mintha a Túl a barátságon, illetve a Kapj el, ha tudsz filmekből lenne összegyúrva. Persze, nem egy kollázsról, hanem egy önálló moziról van szó, amely két főszereplője az amerikai grimaszkirály Jim Carrey és a skót Ewan McGregor.

A színészek börtöntöltelékek bőrébe bújtak a szerep kedvéért. A történet egy házas gazemberről, Steven Russelről (Jim Carrey) szól, aki a texasi fegyházban fejvesztve beleszeret cellatársába, Phillip Morrisba (Ewan McGregor). Ám Morrist egy idő után szabadlábra helyezik, Russel pedig szökési terveket kezd szőni. Hogy minél előbb szerelmével lehessen, Russel mindent bevet: még tetszhalált is színlel, hiába.

A szerencsétlen rab tragikomikus igyekezete sok próbálkozás után akkor ér véget, amikor Russelt jogerősen 144 év börtönbüntetésre ítélik, amely ítélet Amerikában teljesen „normális“.

A rendezők, Glenn Ficarr és John Reque egy houstoni újságíró, Steve McVicker I Love You Phillip Morris c. könyve nyomán forgatták a filmet. Jim Carrey például a Maszk, az Én, én és Irén, az Ember a Holdon filmekből lehet ismerős, míg Ewan McGregor a Trainspotting által vált híressé.

Mészáros Veroni