Félmeztelen Mikulások kocogása

2008. december 5. - 16:30 | Kultúra
Fürdőruhás Mikulások fognak kocogni Budapesten vasárnap délután, hogy jókedvre derítsék a járókelőket és egyben jótékonykodjanak.

A résztvevők nevezési díja a Heim Pál Gyermekkórházhoz jut el. A félmeztelenül kocogó Mikulások akciót először 2000-ben Bostonban rendezték meg, azóta minden évben, amikor a hőmérséklet fagypont alá süllyed feltűnik a város utcáin egy csoport daloló, ugráló, tornázgató vidám Mikulás sapkában és fürdőruhában.

Az akció néhány magyar fiatalnak is megtetszett, akik adaptálták a kocogó Mikulások ötletét, és immár ötödik alkalommal rendezik meg az eseményt Budapesten.  A szervezők remélik, idén is sokan neveznek erre a nemes, de embert próbáló feladatra.

A mezőny a Westend City Center tetején lévő Jégteraszról startol vasárnap délután két órakor. A Mikulások a Nyugati téri aluljáró érintésével az Oktogonig, majd ismét a  Jégteraszra futnak, miközben karácsonyi dalokkal szórakoztatják a járókelőket. A program a Széchenyi Fürdőben zárul, ahol a résztvevők felmelegíthetik átfagyott végtagjaikat.

A rajtnál neves emberek biztatják majd a futókat, többek között Détár Enikő, Soma, Novák Péter, Pintácsi Viki kórusa és Pataky Attila - tudatták a szervezők. A Mikulás-futás nevezési díja felnőtteknek háromezer forint, diákoknak pedig kétezer forint, amelyet a szervezők a Heim Pál Gyermekkórház számára ajánlottak fel. A futásra regisztrálni a www.jegterasz.hu, illetve a www.mikulaskocogas.hu oldalon lehet.

MTI