Radio_Head Pozsonyban, avagy szavazz te is a legjobb szlovák albumra!

2009. január 30. - 16:10 | Kultúra
A legprogresszívebb zenét játszó szlovák rádió, a Rádio_FM nemrég szavazást indított, hogy kiderüljön, hallgatói szerint melyik szlovák zenekar lemeze sikerült a legjobban tavaly. Öt album került a döntőbe.

Utolsó fázisához érkezett az alternatív „hangverseny“: a zenerajongók még vasárnapig, február 1-jéig szavazhatnak kedvenc lemezükre. A győztes nevét a Radio_Head Awards díjkiosztó keretében tudhatjuk meg, amelyre február 6-án pénteken kerül sor. Az ünnepélyes és rendhagyó gála a sokszor háttérbe szorított nem kommersz zenére szeretne rávilágítani. Az egyetlen kategóriában diadalmaskodó zenekar egy Radio_Head szoborral lesz gazdagabb, amelyet egy fiatal iparművész, Bety K. Majerníková tervezett.


„A Radio_Head-díjjal egyrészt az alternatív zenekarokat és előadókat szeretnénk ösztönözni arra, hogy ne hagyják abba az alkotást. Másrészt pedig mi magunk is kíváncsiak vagyunk vájtfülű hallgatóink véleményére, melyik lemezt szerették a legjobban az előző évben“- mondta Dušan Vančo, a Rádio_FM programigazgatója.Az első Radio_Head díjkiosztót a Szlovák Rádió nagyterméből a rádió élőben közvetíti február 6-án, 20 órától. A rendezvény műsorvezetője, amelyen több szlovák zenekar is fellép majd, a hallgatóknak bizonyára ismerős, a már-már kultikus, Daniel Baláž-Pavol Hubinák páros lesz.Mészáros Veroni