Arany Málna: Paris Hilton tarolt

2009. február 22. - 12:24 | Kultúra
Három Arany Málnával is gazdagodott Paris Hilton a vasárnapra virradóra Los Angelesben megrendezett gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazzák.

A hagyományosan az Oscar-éjszaka előtt 24 órával rendezett Razzie Awards-on  a botrányairól elhíresült Hilton a legrosszabb női főszereplő és a legrosszabb páros díját is elnyerte A dögös és a dög (The Hottie and The Nottie) című filmért. Ráadásul övé lett a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna is a Repo! The Genetic Opera című megbukott horrorban nyújtott játékáért.

Mike Myersnak jutott a legrosszabb férfi színész díja a Love Guruért, amely mindjárt a legrosszabb film "málnáját" is leszakíthatta. A volt James Bond, Pierce Brosnan érdemelte ki a legrosszabb férfi mellékszereplő díját a hatalmas kasszasikert aratott Mamma Miában alakított szerepéért: kiderült ugyanis, hogy az ABBA-dalokra épült musical meghaladta az ír színész énekesi képességeit. Nem kímélte a Razzie az ugyancsak nagy bevételeket hozó Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című szuperfilmet. Az ostoros régész kalandjainak Steven Spielberg jegyezte negyedik része a "legrosszabb folytatás" kategóriájában diadalmaskodott.

Totális "elismerésben" volt része a német Uwe Bollnak, aki a legrosszabb rendező díját kapta három 2008-ban bemutatott filmjéért, és hozzá még egy életműdíjat is, olyan horror-gyöngyszemekért, mint az Egyedül a sötétben, vagy a Holtak háza. A díjalapító John Wilson szerint érdemes lenne összehozni egy filmre Bollt és Paris Hiltont. Az utóbbit ő "a XXI. század Gábor Zsazsájának" nevezte, mert hogy "nem attól híres, hogy bármiben is tehetséges volna, hanem attól a férfitól, akivel éppen lóg".

Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A díj egy golflabda-nagyságú, super 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, amelynek értéke 4,97 dollár. A díjazottak ritkán jelennek meg a "kitüntetés" átvételére.

(MTI)