Mikrofesztivál makrofelhozatallal

2009. március 10. - 12:05 | Kultúra
Március 13-án, pénteken, ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Wilsonic fesztivál kistestvérének számító micro.Wilsonic, amelynek célja az igényes elektronikus zenék, új stílusok megismertetése a nagyközönséggel. A szervezők ezúttal tényleg kitettek magukért, az eddigi leggazdagabb kínálattal kedveskednek. Az eseménynek a pozsonyi Művelődés és Pihenés Parkja, azaz a PKO ad otthont. Ajánló

Az est talán legkülönlegesebb, legegyedibb fellépője az angol multiinstrumentalista-énekes, Max Tundra, aki éppen aktuális albumával és szinte bekategorizálhatatlan zenéjével szándékozik szórakoztatni, zavarba ejteni vagy netán az őrületbe kergetni a nagyérdeműt. Zenéjében stílusok tömkelege feszül egymásnak, mindez a legkülönfélébb elektronikus alapok kíséretében.


Az elektronikus popzenét játszó belga Styrofoam duó fellépése is unikumnak számít, ugyanis az áprilisban megjelenő albumuk anyagát hallhatjuk az elsők között, élőben.


Szűkebb értelemben vett tánczenét a berlini Shackleton, a finn Huoratron és Joe Goddard, a brit Hot Chip formáció frontembere szolgáltatja. Míg Shackleton általában finomabb, mélyebb dubstep-minimallal ringat, addig Huoratron kíméletlen ütemekkel gyilkol.A minifesztivál egyetlen dj-je a már fent említett angol úriember, Joe Goddard, aki legutóbb egy mára már legendássá vált mixsorozat, a Dj-Kicks egyik epizódjáról gondoskodott. Tőle igazán eklektikus-bulizós szettre számíthatunk.


A sok külföldi fellépő mellet két szlovák banda (duó) is helyet kapott, név szerint a Dope Aviators és a Longital. Mindkét együttest a szlovák indiepop szcéna legígéretesebbjei közt tartják számon.Jegyeket a fesztiválra elővételben 19 euróért, a helyszínen 22 euróért lehet beszerezni, illetve online, innen.A videón Max Tundra 'Will get fooled again' c. dalához készített klipjét láthatják.Gálffy Lóri