Meghalt Liam Neeson felesége, Natascha Richardson brit színésznő

2009. március 19. - 12:13 | Kultúra

Natasha Richardson brit színésznő tegnap este belehalt súlyos sérüléseibe, melyeket a hét elején szerzett síelés közben Kanadában, Mont Tremblantban. Agysérülése olyan súlyos volt, hogy szervezete feladta a küzdelmet.

Keddtől egy New York-i kórházban ápolták őt. Ott virrasztott ágya mellett férje, a híres színész Liam Neeson, két fiuk a 13 éves Michael és a 12 éves Daniel Jack és édesanyja a szintén neves színésznő, Vanessa Redgrave is.

A pár szóvivője azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Liam Neesont, a fiúkat és az egész családot sokkolta Natascha hirtelen halála. Ezért ebben a nehéz időszakban arra kérik a média képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket.

Natascha Richardsont hétfőn érte baleset, mikor is síelni tanult és olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. A sajtószóvivő, Alan Neirob elmondta, hogy a síoktató rögtön hívta a mentőket, miután megtörtént a baj. Richardson 1 óra múlva rettentő fejfájásra kezdett el panaszkodni, ezért elszállították őt egy közeli egészségügyi központba, aztán később Montrealba vitték őt alaposabb kivizsgálásra. Az orvosok súlyos agyrázkódást állapítottak meg nála. Kedden azonban New Yorkba szállították őt, mert agyduzzanat lépett fel nála. Vele tartott családja is, hogy mellette lehessenek az utolsó pillanatokig.

Natascha Richardson 1963. május 11-én, Londonban látta meg a napvilágot. Négyévesen debütált, mint színésznő az édesapja, Tony Richardson által rendezett The Charge of the Light Brigade című háborús drámában, melyben édesanyja, Vanessa Redgrave is játszott. A színészetet a neves Central School of Speech and Drama akadémián tanulta ki. Egyik legismertebb filmje a 2002-ben készült Szépség Manhattanben. Színházban is nem egyszer bizonyíthatta tehetségét, a Broadway-n és a West Enden is feltűnt jó pár darabban. Legutoljára a tavaly forgatott Wild Child című filmben láthatta őt a nagyközönség.

Férjével, Liam Neesonnal 1993-ban találkozott, két gyermekük született. Natascha testvére, Joely Richardson is a színészetet választotta.

Natascha Richardson 45 éves volt.

SITA, -esz-