Idén is: Versbetörés!

2009. április 2. - 17:16 | Kultúra
Április 3-án (10.00) Dráfi Mátyás színművész Tóth László és Barak László költők verseit adja elő a dunaszerdahelyi magyar magángimnázium diákjainak, akik aztán kötetlen beszélgetést folytathatnak a rendezvényre szintén hivatalos szerzőkkel.

Mert a Szlovákiai Magyar Írók Társasága ebben az évben is folytatja országos rendezvénysorozatát a költészet napja alkalmából, kiterjesztve azt április második felére is. A középiskolákba szituált rendezvények  versbemutatókból állnak, a többségükön Dráfi Mátyás, a Komáromi Jókai Színház Jászai-díjas színművésze és a Kelemen Trió énekmondó együttes tolmácsolásában hallhatók majd a hazai magyar költészet jeleseinek versei. Akik szintén megtisztelik jelenlétükkel az illető rendezvényt, hogy a felolvasás után kötetlen beszélgetést folytathassanak a diákokkal.

A bevezetőben említett dunaszerdahelyi versbemutatón túl az előadók és az “érintett” költők a következő iskolákba látogatnak el az alábbi időpontokban. Április 6. (9.50), komáromi Selye-gimnázium: Dráfi Mátyás, illetve Z. Német István költő, prózaíró és Hizsnyai Zoltán költő;        április 7. (9.15), somorjai magyar gimi: Dráfi Mátyás, illetve, Tóth és Kövesdi Károly költők; április 8. (8.40), pozsonyi Magyar AI és gimi: Dráfi Mátyás, illetve Tőzsér Árpád és Juhász Katalin költők; április 17. (8.45), királyhelmeci magyar gimi: a Kelemen Trió énekmondó együttes, illtve Ardamica Zorán és Bettes István  költők, akiknek 11.30 órai kezdettel ugyanebben a felállásban a szepsi magyar gimiben lesz jelenésük.  

(–szmít/para)