Nádszegen dübörög az Irie Maffia

2009. április 9. - 08:26 | Kultúra
A nádszegi Crash Music Club egészen elképesztő programmal készül e hónapban. Április 11-én például a budapesti Irie Maffia látogat a falubeli Szőlősbe. Előzenekaruk a nagymegyeri King Size lesz. Ajánló

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: az elsőszámú underground díva Sena, a Zubolyból is jól ismert Busa Pista és a Brains frontembere, MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel. A tizenegy tagú válogatott fúvósszekcióját - a jazz berkekben komoly nevet szerzett trombitás, Barabás Lőrinc és a zenekarvezető Dermot - biztosítják, a Hammond orgonán pedig Jumurjack Ruby szaggat.

A zenekar első albumának (Fel a kezekkel!) lemezbemutatója 2007. december 1-én volt az A38 Hajón, telt házas bulival. A Bombaklaat  című szám a Radio Cafén az őszi játszási toplista első tíz helyezettje közé került, két hétig vezette is azt. 2008 tavaszára elkészült az első klip is, a közönségkedvenc Hands in the air számhoz.

A Maffia azonban nemcsak itthon aratja a babérokat. Első kiadványukat 2006  elején Európa vezető reggae-dancehall kiadója, a Germaica Records jelentette meg. A sikert meglovagolva szinte minden környező országban turnéztak Romániától Németországig. A hétvégén pedig a nádszegi Szőlősben „támadnak”!

Jegyeket a helyszínen lehet kapni – 5 euróért, éjfél után 2 euró a beugró.

emvé