Övék itt a tér

2009. április 10. - 13:20 | Kultúra
POZSONY – Két magyarországi és egy szlovákiai magyar képzőművész közös kiállításának ad otthont április 16-30. között a Pálffy-palota. Az alkotások a képzőművészeti tér megragadásának különböző megközelítési útjait prezentálják.

Dobó Krisztina (H) Doboz-lét című projektjében az objekttel folytat dialógust, amely ebben az esetben egy véletlenszerűen talált doboz, melyet a vele való azonosulással a létezés új terébe helyez. Gály Katalin (SK) Unfolding/Kibontakozás című installációjában a szimbólumok pozícióival kísérletezik.

A képen kívüli térbe való kibontakoztatásukkal a szimbólumok interpretációinak új világát kínálja fel. Sebők Éva (H) Mozgások és áramlások sorozatában a tér végtelenségének érzetét kelti.

A képek körelemeinek kinetikájával és fényrezonanciáival a vásznon, papíron is túlhaladó létezésük képzetének hatását éri el. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének társszervezésében megvalósuló kiállítás kurátora Novotny Tihamér művészeti író, a tárlat április 16-án 17 órakor nyílik a Váralja u. 47. szám alatt található Pálffy-palotában. 

Juhász Katalin