Egy, két, há’ – irány Padány!

2009. április 15. - 08:10 | Kultúra
Bauxit, Mégötlövés, Tokyo és dj Titusz - azaz a rendkívüli, budapesti Bëlga formáció - ismét tájainkon ólálkodik. A „felvidéki zsiványok” május 9-én a padányi kultúrház színpadán láthatják kedvenc szövegelő alakulatukat.

20 órától a Hiphopfelvidék alappillérei, a gútai Attilah és Jakuza - egy szájdobossal kiegészülve – tartanak ritmusos bemelegítőt; majd a három nagyszájú mikrofonbűvölő és lemezlovászuk lépnek színre; végül dj Titusz még két órán át pörgeti lemezeit.

A több mint tíz éve feltűnt banda valójában poénból keletkezett. Bauxit és társai összejártak, hülyéskedtek, rögzítették vicces szövegeiket, ám Majd megszokod című első lemezük kiadása után “komolyra” fordult a helyzet. Kultikus jelenséggé váltak, és számtalan egyetemi buli után a Sziget nagyszínpadán találták magukat, ahol fergeteges show-t produkáltak 2004-ben. Nem csoda, hogy a szókimondó brigád azóta is garantált húzóneve bármilyen fesztiválnak, vagy egyéb kulturális rendezvénynek.

A nem hiphop és nem zenekar Bëlga legutóbb 2008 decemberében jelentkezett lemezzel: a népszerű “rapperek”egy koncertalbumot adtak ki, pendrive-on. Ennek anyagát egyedi koreográfiával és utánozhatatlan dalfelvezetéssel fűszerezve a Padányba látogatók is élvezhetik. Ideje tehát feleleveníteni a Nemzeti hiphop, a Kavboj, vagy a Kalauz szövegét!

A  Clubmedia reklámügynökség szervezésében és a helyi polgármester jóvoltából  létrejövő bulira jegyek elővételben (Dunaszerdahelyen az Exit Travelban, a Kiss Burgerban, a Focus Music Shopban; Komáromban az Irish Pubban; Nagymegyeren a Doctor PC-ben; Gútán pedig a Biliard Clubban) 7 euróért; a helyszínen 10 euróért válthatók. Szevasztok!

Mészáros Veroni

Címkék: Attilah, Bëlga, buli, DJ, hiphop