Ingyenes képzés szlovákiai magyar pedagógusoknak

2009. április 25. - 13:41 | Kultúra
Magyarigazolvánnyal vagy egyéb jogosultsági okmánnyal kell rendelkeznie az ingyenes képzés iránti érdeklődőknek.

A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma pályázat keretében 2009-ben is lehetőséget biztosít határon túli magyar pedagógusok számára magyarországi akkreditált pedagógus-továbbképzéseken való ingyenes részvételre.

„A tökfejfaragástól a kötélpályáig…” címmel a Kalandok és Álmok Pedagógiai Műhely akkreditált élménypedagógiai képzést szervez határon túli magyar pedagógusok számára.

Időpont: 2009. augusztus 9 – 15.

Helyszín: Nyíregyháza, Sóstói Lovasklub

Jelentkezés: 2009. április 30-ig, a jelentkezéseket a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez kell eljuttatni. Bővebb info ott, vagy az alábbi címeken: www.kalandokesalmok.hu, www.oh.gov.hu, 4501 Komárno, P. O. Box 49 Tel/Fax:421-357-713-572. E-mail: szmpsz@szmpsz.sk

Jelentkezhetnek: azok a határon túli magyar pedagógusok, akiknek a pedagóguskedvezmények igénybevételére vonatkozó jogosultságát az érvényesítő matricával ellátott magyar igazolvány igazolja, nemzetközi szerződés alapján a szomszédos állam alap-középfokú intézményében magyar nyelven vagy a magyar kultúra tárgyában oktató pedagógusok, akiknek jogosultságát a külképviselet által kiállított igazolás, valamint a személyazonosításukra alkalmas okmány együttesen igazolja, a titkárság támogatása alapján a Kedvezménytörvény hatálya alá tartozó országok azon határon túli magyar pedagógusai, akik kettős állampolgárságuk miatt nem jogosultak a Magyar igazolvány vagy a Magyar hozzátartozói igazolvány és a pedagógus kedvezményekre való jogosultság hatósági igazolására, amennyiben igazolják, hogy pedagógus munkakörben dolgoznak.

info, para