Ráfázott az RTL Klub, mert mellőzték Vágót

2009. május 11. - 11:29 | Kultúra
Vágó Istvánt a Duel című amerikai játék műsorvezetőjeként láthatjuk szeptembertől újra a képernyőkön. A párbaj producerei elsőként az RTL Klubnak ajánlották fel a sugárzási jogot, mégis a TV2 műsorai között szerepel majd ősztől. Vajon Vágó személyéhez ragaszkodtak ennyire a produkció alkotói?

Duelt elsőként az ABC csatornán sugározták 2007 decemberében, és azonnal közönségsiker lett, majd alig egy hónappal később az angol ITV csatorna is átvette.

A műsort mintha csak a tévésnek találták volna ki: nem kell elbizonytalanítani a játékosokat, - mint azt a Legyen Ön is Milliomosban tette – mert itt csak a gyorsaság és a tudás számít. A verseny során két fél méri össze a tudását a történelem, a tudomány és a popkultúra területén. Az ellenfelek gombnyomás által adhatnak választ a kérdésekre, s az elődöntők győztesei egymással is megmérkőznek majd. Az utolsó fordulóban már matematikai témakörökből is felkészültnek kell lennie a játékosoknak. A szellemi párbaj maximálisan megnyerhető összege 30 millió forint.

Vágóhoz ragaszkodnak?

Az egyik közkedvelt bulvárlap értesülései szerint a Párbajt elsőként az RTL Klubnak ajánlották fel, s kifejezett kérésük volt, hogy Vágó István vezesse. De a csatorna és a műsor producerei közötti együttműködés meghiúsult, így a készítők a TV2-vel állapodtak meg. A kvízmester szűkszavúan így nyilatkozott a feltételezésekkel kapcsolatban: „A produkció felelősei időben tájékoztatást adnak az új műsoromról!”

nana/para