Stravinsky-estre készül a Győri Balett

2009. május 16. - 13:24 | Kultúra
Stravinsky- estre készül a Győri Balett: az együttes május 23-án viszi színre a Petruskát, a felújítással a kommunizmus bukásának és a rendszerváltás 20. évfordulójára emlékeznek. Majd az est második részében bemutatják a Tavaszi áldozat című kompozíciót, amely ugyancsak Igor Stravinsky zenéjére készült - mondta Kiss János balettigazgató az MTI-nek csütörtökön.

Ezúttal Dmitrij Simkin és James Sutherland koreográfusok közös munkáját láthatja a közönség a Petruska című produkcióban. A felújítás merőben más előadásmódot és stílust képvisel, mint a tizennégy évvel ezelőtti győri előadás,amelynek Simkin volt az egyedüli koreográfusa - mutatott rá az igazgató.

A címszerepet Sebestyén Bálint, a mágust Pátkai Balázs balettművész táncolja. A díszlet és a jelmez Dmitrij Simkin tervei alapján készült.

A Tavaszi áldozat Kun Attila koreográfiája, amelyben tizenegy művész küzd Stravinsky gigászi mesterművének érzelmeivel. Keresik a harmóniát önmaguk, a természet és társaik muzsikájával. A produkciót táncolja egyebek között Horváth M. Lilla, Sóthy Virág, Cserpák Szabina, továbbá Smith Daniel Asher és Horváth Krisztián balettművész. A díszlet és a jelmez Molnár Zsuzsa munkája.

mti/para