Ennio Morriconeval léptek fel a győri filharmonikusok Pekingben

2009. május 24. - 19:23 | Kultúra
Közel ötezer ember állva tapsolt a Népi Gyűlés Házában, Pekingben, de ezúttal nem a küldöttek vagy képviselők köszöntötték a kínai állami, illetve pártvezetőket, hanem Ennio Morriconénak és a győri filharmonikusoknak szólt az elismerés.

A siker nem csak a 81 éves világhírű olasz zeneszerzőé volt, hanem a kínai nézők előtt is jól ismert filmzenéket megszólaltató Győri Filharmonikus Zenekaré is, amelynek tagjai Ennio Morriconéval közös afrikai és ázsiai koncertkörút keretében először jártak Pekingben.

A zeneszerző dirigálta több mint kétórás előadáson felcsendülő dallamok közül A Jó, a Rossz és a Csúf és a Volt egyszer egy vadnyugat slágerei sem hiányozhattak.

A spagetti western szerelmesei mellett voltak, akik a különleges helyszín miatt látogattak el a koncertre. A nézőtéren külföldieket is szép számmal lehetett látni, a közönség kedvére fotózhatott, vagy akár DVD minőségben filmre vehette a koncertet.

Május 15-én a marokkói Rabatban kezdődődött a turné, melynek keretében eredetileg két kínai fellépés szerepelt, a sanghaji koncertet a szervezők az utolsó pillanatban lemondták, így a szombat esti pekingi előadás után a zenészek Dél-Koreába utaztak tovább.

MTI/para