Wilsonic 2009: Fesztivál a strandon

2009. május 27. - 13:03 | Kultúra
A My City csereprojektet bemutató Wilsonic Showcases nevű debütáló rendezvény után június 12-én és 13-án kerül sor a Wilsonic fesztiválra.Idén az Incheba területén található Summer Club strandon keressék. Ajánló

A gazdasági válság a különféle kulturális rendezvények támogatottságán is érezteti hatását. A Wilsonic szervezőinek is hátat fordított néhány korábbi szponzoruk, ám ennek ellenére pofás programot hoztak össze.

Három óriási fedett sátorban és egy szabadtéri színpadon zajlanak majd a fellépések. Németországból érkezik a Jazzanova, amely az acid jazz, a soul és a broken beat stílusokról híres; a Wilsonicon Paul Randolph-fal egészül ki. A kanadai minimal techno duó Junior Boys szintén ellátogat a fővárosba, de bemutatkozik a Moderat is, vagyis a Modeselektor, Apparat és Pfandfinderei alkalmi fúziója.

A “reflecting future” jelszó szellemében a szervezők olyan fellépőket is felsorakoztatnak, akik még nem futottak be, ám a potenciál megvan bennük. Ezek közé tartozik például  Akira, Daj Ray, és Hyperpotamomus. Lesz továbbá egy halom név a szlovák elektronikus színtérről, a teljesség igénye nélkül a Wilsonicon játszik pl. Kasioboy, Isobutane, Rawfare, de Pjoni is.

Tibor Holoda főszervező és csapata figyel minden apró részletre: a vonattal érkezők 25%-os kedvezményt kaphatnak jegyükre, amennyiben a fesztiválon lepecsételtetik azt, Pozsonyon belül pedig a Wilsonic-os jeggyel, illetve karszalaggal rendelkezők ingyen tömegközlekedhetnek. Aki kempingezni szeretne, megteheti az Aranyhomok (Zlaté piesky) tónál, egyéb szállást belvárosi hostelek, hotelek nyújtanak.

Fesztiválbérlet a Wilsonic honlapján, vagy a Ticketportalon is kapható. A line-up itt leshető meg.

Mészáros Veroni