A VOLT-tal indul a Kultúrház fesztiválkörútja

2009. június 30. - 19:07 | Kultúra
Különvonatra száll a Kultúrház stábja, hogy a szerdán induló soproni VOLT-on megkezdje nyári fesztiválkörútját. Ákos, Franz Ferdinand, Party Ben és Révész Sándor, valamint koncertrészletek és exkluzív ajánlók a Kultúrház szerda esti különkiadásában.

 

Sztárinterjúkkal, koncertrészletekkel és különleges ajánlókkal indítja nyári fesztiválkörútját a Magyar Televízió népszerű kulturális magazinja. De előtte még vonatra száll a Kultúrház: hangulati alapozásként a VOLT Fesztivál különvonatával utazik Sopronba a stáb. Az 1993 óta megrendezett könnyűzenei fesztivál az idén is sztárdömpinggel várja a soproni Lővér kempingbe látogatókat. Ákos nyitókoncert a Sportcentrumban, Franz Ferdinand, Limp Bizkit és Marilyn Manson a nagyszínpadon, Party Ben és Dj Pozsi a lemezjátszók mögött, Dumaszínház a sörsátorban, valamint kiállítás a Vasfüggöny lebontása és a Páneurópai Piknik 20. évfordulóján – hogy csak a legjellemzőbb programokból szemezgessünk.

A Kultúrház Extra szerda este 23.10-től műsorra tűzött adásában a fesztivál legnagyobb sztárjaival láthatnak interjúkat a nézők. Winkler Nóra mikrofonvégre kapja a „40+1” koncertturnéját Sopronban záró, és egyben a fesztivált nyitó Ákost, és szerda esti koncertjük előtt beszélget a gengszter rapperek latin szekcióját gazdagító Los Angeles-i Delinquent Habits tagjaival is. Megszólaltatja a népszerű alter-rock zenekar, a három év után új lemezzel visszatérő Franz Ferdinand zenészeit, valamint a „mash-up” műfaj legnagyobbjaként emlegetett Dj-t, a zenei adókról ismert montázsait négy napon át pörgető Ben Gillt, azaz Party Bent.

Közben természetesen hangulati és zenei ízelítőt is kapnak a fesztiválból a nézők: a Kultúrház sorba áll, sátrat ver és Trabant-kiállítást csodál a fesztiválozókkal, belehallgat a fellépők koncertjeibe, poénkörútra kíséri Badár Sándort, és ellátogat a Páneurópai Pikniket végig fotózó Lobenwein Tamás kiállítására is. A fesztivál többi napjából már maguk a fellépők ajánlanak programokat: a szerda esti adásból kiderül, koncertje végeztével mire tombol Kollár Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Németh Juci (Nemjuci), Zságer Balázs (Zagar), Kardos Horváth János (Kaukázus), a Bëlga, Dj Nesta, valamint a nemrég országos turnéra indult egykori Piramis-frontember, Révész Sándor.

mtv/para