Rózsaszín filmet akar a Sinatra család a maffiával is hírbe hozott énekes-színészről?

2009. augusztus 18. - 14:19 | Kultúra
Túl sötét portrét rajzol Frank Sinatráról Martin Scorsese készülő filmjének forgatókönyve - állítja a maffiakapcsolatairól hírhedt néhai amerikai énekes és filmsztár családja, s azt akarják, hogy az Oscar-díjas rendező makulátlanabb képet tárjon róla a nézők elé.

Scorsese májusban vállalta el a film rendezését, miután pont került egy két évig tartó tárgyalássorozat végére, amelyben mind a filmjogokról, mind arról megegyezés született, hogy a Sinatra család képviseletében a sztár lánya, Tina Sinatra executive producerként felügyeli a filmet. A család kikötötte, hogy a filmnek jó színben kell feltüntetnie Sinatrát - emlékeztetett az előzményekre a The Daily Telegraph keddi online beszámolója.

"Marty belemenős filmet akar, bemutatva Frank erőszakos, szexuálisan fűtött, iszákos oldalát, míg Tina apja szelídebb természetét és a zenét akarja a középpontba állítani" - idézte a perpatvarról beszámoló forrást a telegraph.co.uk.

A 61 esztendős Sinatra-lány tavaly egy interjúban elmondta: bízik benne, hogy a család által jóváhagyott életrajzból készülő film végre eloszlatja a közszájon forgó pletykákat apja maffiatevékenységéről. "Nem akarom, hogy egy menekülő autót vezetve lássák. Az nem lenne fair" - érvelt akkor, és kijelentette, feltétel nélkül megbízik abban, hogy Scorsese nem ferdíti el a tényeket.

Az FBI évtizedekig szemmel tartotta Sinatrát, részletesen feljegyezve mind személyes ügyeit, mind változatos Las Vegas-i maffiakapcsolatait.

Az 1988-ban elhunyt sztár - aki pályája során 1400 zenei felvételt készített és számos filmben szerepelt - az egyik leghíresebb maffiafilm egy szereplőjének mintájául szolgált. Mario Puzo, A keresztapa-trilógia írója Sinatrát formázta meg Johnny Fontane énekes alakjában. A regény és az abból készült film híres jelentében egy hollywoodi stúdiófőnök levágott lófejet talál az ágyában, miután új filmjében nem adott szerepet Fontane-nek.

Azt Tina Sinatra is elismerte, hogy apja ihlette a figurát, azt viszont tagadta, hogy a lovas sztori a valóságban is megesett volna.

A Sinatra munkacímen futó produkció bemutatását 2011-re időzítették. Scorsese a hírek szerint Leonardo DiCaprióra osztaná a főszerepet, de a Sinatra-lány George Clooneyt, a stúdió pedig Johnny Depp-et szeretné megnyerni.

A rendező szóvivője a nézeteltérés ellenére közölte: a páros (Scorsese és Tina Sinatra) "örömmel készül a közös munkára".

MTI/para