Hamarosan a mozikban az Underground Superstarz

2009. szeptember 19. - 09:31 | Kultúra

Október elsején mutatják be a magyarországi mozik az Underground Superstarz című koncert-dokumentumfilmet, amely tíz alternatív magyar zenekart mutat be újszerű módon.


A 125 perces alkotás az Anselmo Crew, a Cabaret Medrano, az Eat me!, az Ez a divat, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Fókatelep, a Kistehén Tánczenekar, az Óperentzia, a Pop Ivan, valamint a Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart mutatja be koncertfelvételeken és interjúkon keresztül.

A magyar zenei filmezésben szokatlan hangvételű alkotás látványa a videóklipeket idézi, miközben a megszólaló zenészek a magyar könnyűzenei élettel kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket osztják meg a nézőkkel - mondta Gulyás István, a film producere az MTI-nek.

Az egy-két kivétellel csak a budapesti éjszakában ismert zenekarok játékát a SzemFüles Fesztiválon rögzítették, amelynek áprilisban adott otthont a Dürer-kert.

Az újszerű alkotás a Kalifornia Film produkciójában készült, rendezője a vágóként ismert Balázs Iván.

A filmben feltűnő együttesek közül többnek új lemeze jelent meg az idén, ezek bemutatására nyolc várost érintő őszi koncertturnét szerveznek.

mti/para